Ρωσία: Πολιτικό θέμα το δυστύχημα με το λεωφορείο στην Αγία Πετρούπολη, επειδή ο οδηγός είναι μετανάστης

Σύμφωνα με τη σύζυγο του οδηγού, ο 44χρονος δούλευε 20 ώρες χωρίς ανάπαυση και γύρισε στο σπίτι στις 2 τα ξημερώματα, ενώ έπρεπε να ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί για να επιστρέψει στη δουλειά

Ένας 44χρονος με καταγωγή από το Τατζικιστάν οδηγούσε το λεωφορείο που έπεσε στον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Είχε ρωσικό διαβατήριο, γράφουν ρωσικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη σύζυγο του οδηγού, ονόματι Ρακχματσόχ Κουρμπόνοφ, ο 44χρονος δούλευε 20 ώρες χωρίς ανάπαυση και γύρισε στο σπίτι στις 2 τα ξημερώματα, ενώ έπρεπε να ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί για να επιστρέψει στη δουλειά. Ο Κουρμπόνοφ έχει συλληφθεί. 

Πολιτικό θέμα το δυστύχημα 

Ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Σεργκέι Μιρόνοφ άφησε να εννοηθεί ότι η εθνικότητα του οδηγού θα μπορούσε να ήταν η αιτία του δυστυχήματος.

«Ο οδηγός είναι εκπρόσωπος μιας από τις χώρες της Κεντρικής Ασίας. […] Και από αυτή την άποψη, η πρότασή μας, και εισαγάγαμε ένα νομοσχέδιο, είναι να απαγορεύσουμε στους μετανάστες να εργάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να τους απαγορεύσουμε να εργάζονται στα σχολεία, να τους απαγορεύσουμε να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Η Taxi LLC (η εταιρεία που κατέχει το λεωφορείο) δήλωσε ότι το όχημα είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη συντήρηση στις 7 Μαΐου και ήταν σε καλή κατάσταση λειτουργίας.
 

Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 20 επιβάτες.

«Σήμερα, περίπου στη μία το μεσημέρι, η αστυνομία έλαβε μια αναφορά ότι ένα επιβατικό λεωφορείο έπεσε από μια γέφυρα στον ποταμό Μόικα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία την ώρα της έκτακτης ανάγκης υπήρχαν περίπου 20 άτομα μέσα στο όχημα», αναφέρει η έκθεση όπως τονίζει το πρακτορείο RIA.

Βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα  δείχνουν το λεωφορείο να εκτρέπεται της πορείας του, να συγκρούεται με άλλο όχημα και στη συνέχεια να προσκρούσει στα κάγκελα της γέφυρας και να πέφτει έπειτα στο ποτάμι. 

Πηγή: skai.gr